vrijdag 3 februari 2012

DIY: lipscrub maken


hi bloggers,
Welkom op onze blog; ourstyleandstuff!
Het leek ons een leuk idee om meteen te beginnen met een do it yourself. We hadden vanmiddag een middagje vrij en hadden besloten een lekkere lipscrub te gaan maken! Benieuwd hoe we deze strawberry lipscrub (links) en shimmer lipscrub (rechts) gemaakt hebben? Lees dan snel verder!

We zijn begonnen met het bij elkaar zoeken van de benodigheden. Het is best makkelijk te maken, omdat je waarschijnlijk alles al in huis hebt! Je hebt nodig:
  • een doosje om het in te bewaren(bijvoorbeeld van de etos)
  • olijfolie
  • een theelepel, een vork en een mesje
  • suiker
  • een lipbalm naar je eigen smaak(bijvoorbeeld labello strawberry)
  • een bakje om in te mengen


Begin met het afsnijden van een stukje lipbalm. Wij hebben een stukje van ongeveer 2 cm gebruikt omdat we maar een klein doosje hadden om het in te doen. Voeg daarna ongeveer anderhalve theelepel olijfolie toe en prak het met de vork al een beetje door elkaar. Is het een beetje een glad mengsel? doe er dan de suiker bij! De hoeveelheid suiker kan je zelf bepalen, gebruik meer als je een groffere scrub wilt, en minder bij een lichte scrub. Ga nu weer alles goed mengen en kijk of hij er goed uitziet. Zo zag de strawberry lipscrub er bij ons uit na het mengen:


Doe het mengsel daarna in het doosje en je bent klaar! makkelijk toch? En het ziet er ook nog super cute uit in zo'n doosje! Ook nog leuk om weg te geven! 



Hebben jullie ook wel is zelf een lipscrub gemaakt? Welke smaak hadden jullie? En waren ze goed gelukt?

Liefs, Eline & Marith


7 opmerkingen: