maandag 6 februari 2012

DIY: american flag short


Hi bloggers,
Kennen jullie ze? die leuke spijkerbroekjes met de amerikaanse vlag erop? Wij wilden er graag zo eentje hebben. We zaten een beetje op internet te zoeken en uiteindelijk bleken ze best duur te zijn. Daarom bedachten we om zelf een amerikaanse vlag op een spijkerbroekje te maken! Wil je graag weten hoe we dat gedaan hebben? Lees dan snel verder!


We beginnen met wat je allemaal nodig hebt:
 • Een kort (het liefst licht) spijkerbroekje
 • Textielverf in de kleuren; blauw, wit en rood
 • Kwasten in verschillende maten en een bakje water
 • Een uitgeprint sterretje
 • Karton voor de malletjes
 • Veel kranten
 • Een schaar
Doe allereerst oude kleren aan, het is namelijk textielverf en gaat niet uit je kleren! Bedek daarna heel de tafel met kranten, voor het geval dat er een potje verf omvalt. Pak je broekje en leg daar ook kranten in. TIP: was voor het verven je broekje, dan hecht de verf beter aan de spijkerstof. Vervolgens neem je een grote kwast en schilder je het linkse deel van je broekje helemaal blauw. Als je dat gedaan hebt ziet hij er zo uit:Laat die kant dan opdrogen en ga verder met de witte en rode strepen aan de rechterkant van het broekje. Wij hebben het eerst ongeveer afgemeten en kwamen uit op 3 witte strepen en 4 rode strepen. Pak een strookje karton waarmee je steeds de rest van het broekje af kan dekken zodat je rechte strepen krijgt. Werk nauwkeurig, dan krijg je het mooiste resultaat:


Bij de meeste soorten witte textielverf zal je wel merken dat je een paar laagjes over elkaar moet verven. Dit heb ik op de foto hierboven al gedaan. Laat dan de rechterkant opdrogen en begin aan de sterretjes. Trek het uitgeprinte sterretje over op karton en knip de binnenkant van het sterretje eruit. Zo heb je een mooie mal voor het schilderen van je sterretjes. De plek kan je zelf bepalen en het lukt prima!


Laat het daarna helemaal opdrogen en strijk het broekje aan de binnenkant, en klaar is je amerika broekje! Dit was bij ons het eindresultaat, natuurlijk vouwen we de onderste randjes wel om als hij helemaal opgedroogd is:Wij doen dit broekje aan met carnaval, omdat dat er al snel aankomt. En aangezien wij cowgirls worden, leek dit broekje ons wel toepasselijk. Hoe vinden jullie ze geworden? laat het ons weten!

Liefs, Eline & Marith.

8 opmerkingen:

 1. Wauw ziet er top uit zeg! Misschien moet ik ook maar eens de creativiteit erin gooien! ;)
  Maar blijft de textielverf wel goed zitten op het broekje?

  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm ik heb hem nog niet gewassen omdat ik hem nog niet aan heb gehad. We hebben de textielverf in een verfwinkeltje gekocht en die verkoopster zei van wel hihi.
   xxx

   Verwijderen
 2. Echt een super leuk idee om zelf te maken! Leuk om te dragen deze zomer.
  Ik ga je volgen.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wouw, ook een foto met het resultaat aan?
  Love America ♥

  BeantwoordenVerwijderen